Jour » Specials » Solliciteren

Vacature, sollicitatie en contract

Vacature, sollicitatie en contract Je bent ontslagen, hebt ontslag genomen of je contract is simpelweg niet verlengd. Of je bent je huidige baan helemaal zat en zoekt intussen naar werk. Waar vind je vacatures, hoe schrijf je een sollicitatiebrief, hoe stel je je cv op? En daarna: wat kan je verwachten tijdens een sollicitatiegesprek en wat komt er in je arbeidscontract te staan. Onderaan dit artikel vind je de links naar de desbetreffende artikelen.

Werk zoeken én vinden

In dit artikel lees je alles over hoe je je nieuwe baan kunt vinden. Ook komt het opstellen van een sollicitatiebrief en je CV, Curriculum vitae, aan bod.

Het sollicitatiegesprek

Opeens krijg je dat telefoontje of mailtje: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wat nu? In dit artikel lees je alles over het eerste en eventueel tweede sollicitatiegesprek. Ook kan het voorkomen dat je deel moet nemen aan een assessment. Meer hierover en over het arbeidscontract lees je als je klikt onderaan de pagina.

Onderhandel voor een beter salaris

Onderhandelen kun je het beste doen als je nog aan de baan moet beginnen. Maar ook als je contract wordt verlengd, is het een prima tijdstip om je salaris aan de orde te stellen. Hoe lees je in het artikel.

Stage

Ook alles over stage lopen kan je in het artikel hieronder lezen.
Werk zoeken: vacature vinden en solliciteren

Werk zoeken: vacature vinden en solliciteren

Je bent ontslagen, hebt ontslag genomen of je contract is simpelweg niet verlengd. Of je bent je huidige baan helemaal zat en zoekt intussen naar werk. Een vacature vinden kan via internet, maar ook v…
Solliciteren: van sollicitatiegesprek naar contract

Solliciteren: van sollicitatiegesprek naar contract

Opeens krijg je dat telefoontje naar aanleiding van je sollicitatie: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wat nu? Bereid je goed voor door informatie te lezen over het bedrijf, bedenk vra…
Stages: Tips voor stage lopen

Stages: Tips voor stage lopen

Vaak komt het ergens tijdens je opleiding wel naar voren: je moet stage lopen. Voor jezelf én je opleiding is een stage een goede graadmeter of datgene wat je hebt geleerd ook echt kan door te werken…
Gepubliceerd door Jour op 28-03-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.