Jour » Specials » Hond

De voor- en nadelen van een hond

De voor- en nadelen van een hond Waar moet je rekening mee houden als je een hond neemt? Hoeveel kost het eigenlijk? Als je twijfelt over het nemen van een hond, kun je in deze special meer informatie vinden. Een hond kost nou eenmaal meer tijd dan bijna elk ander huisdier. De voordelen én de nadelen op een rijtje. Onderaan dit artikeltje staan alle links naar de desbetreffende artikelen. Een hond nemen, kan een verrijking van je leven zijn. Heerlijk met hem wandelen, knuffelen of spelen. Je hebt echt één brok liefde in huis die altijd blij is als je thuis komt.

Verantwoordelijkheid

Een hond nemen betekent ook veel verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid om hem eten te geven, om minimaal drie keer per dag met de hond te lopen en om hem aandacht te geven. Maar ook als je een pup in huis neemt om hem op te voeden en zindelijk te maken.

Realiseer je dat een hond veel tijd vraagt en veel geld kost. En dat je beter van tevoren kunt realiseren dat je niet genoeg te bieden hebt, dan dat je een hond weg moet doen als je eraan gehecht bent.

Testen

Ook niet overbodig: laat jezelf en je gezin testen op allergieën. Er zijn mensen die pas nadat ze de hond in huis hebben gehaald erachter komen dat één of meer van hen allergisch voor honden zijn. Ook al heb je vroeger een hond gehad, op latere leeftijd kan je toch allergisch zijn geworden.

Volwassen honden

Hoe schattig pups ook zijn, denk ook aan volwassen honden. Honden die ergens zitten te wachten op een nieuw baasje, omdat de omstandigheden in het gezin zijn veranderd. Deze honden zijn opgevoed en zindelijk. Je weet vooraf hoe hun karakter is, of ze van autorijden houden en of ze alleen kunnen zijn. Dit soort dingen weet je niet bij een pup.

Tot slot

Onderaan deze special vind je artikelen die je kunnen helpen beslissen of je de tijd en het geld hebt. En in het geval van de aanschaf van een pup, waar je dan op moet letten. En welke spullen je nodig hebt.
Een hond nemen kost tijd: de voordelen en nadelen

Een hond nemen kost tijd: de voordelen en nadelen

Opeens schiet het door je hoofd: ik wil een hond! Maar voordat je op zoek gaat naar een pup, zijn er een aantal dingen die je je moet realiseren. Hoe schattig een pup ook is, ze blijven dat niet. Een…
Gezonde pups op betrouwbare adressen vinden

Gezonde pups op betrouwbare adressen vinden

Je hebt er goed over nagedacht: je wilt een pup. Waar kan je dan het beste terecht en waar moet je opletten? Zoek naar erkende adressen en let goed op de fokker en de omgeving van de pup. Koop uw pup…
Hoeveel kost een pup? De kosten van een hond

Hoeveel kost een pup? De kosten van een hond

Veel mensen hebben geen idee hoeveel een hond kost. In het eerste jaar kan dat oplopen tot maximaal 2250 euro. Hierbij inbegrepen zit de aankoop, inentingen, ontwormen, anti-vlooienmiddelen en andere…
Winkelen voor je pup: spullen kopen die je hond nodig heeft

Winkelen voor je pup: spullen kopen die je hond nodig heeft

Je hebt besloten een hond te nemen. Na research heb je jouw droomhond gevonden en je mag hem bijna ophalen. Dan is het nu tijd om te gaan shoppen! Voor een mand of een kussen, misschien een bench. In…
Gepubliceerd door Jour op 28-03-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.